Façades of The Hague #51

In December 2015 the permanent International Criminal Court was opened.

It was designed by Danish bureau Schmidt Hammer Lassen architects.

It should reflect both power and trust, transparency and fortification of law and democracy.

It was built on the premises of a former army barracks on the edge of the sand dunes along the coast.

That makes the mighty six towering blocks a marker in the landscape.

Coming from the coast it can be seen emerging from the dunes.

Its ecological footprint is said to be as small as possible.

In spite of its colossal dimensions it also has quite some elegance in its outer design (i haven’t yet seen its interior).

It is situated in the triangle Van Alkemadelaan, Maurits Kiekpad and Oude Waalsdorperweg where it has its main entrance.

[Click on the pictures to enlarge]

©villa Next Door 2017

All pictures were taken in March 2016

 

Bertus Pieters

2 thoughts on “Façades of The Hague #51

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.